Høydepunkt

Stykkishólmur

Stykkishólmur er en sjarmerende fiskerlandsby som ligger vakkert til med utsikt over fjorden Breidsfjördur. Byen har ca. 1200 innbyggere og blir ofte omtalt som hovedstaden på Snæfellsnes. Stykkishólmur har gjennom tiden vært en viktig handelsplass.

Fiske har gjennom flere hundre år vært hovedinntektskilden for Snæfellsnes. De siste årene har turistnæringen vokst kraftig frem. Det er liv og røre ved den flotte havnen hvor det er mange fiskebåter, ferger og andre båter som legger til kai.

Kirken i Stykkishólmur er spesiell og ser ut som et abstrakt skip. Her arrangeres konserter og musikkopplegg. I Stykkishólmur finnes mange gamle sjarmerende trehus som er blitt restaurert til sin opprinnelse de siste årene. Blant disse husene er ”Norska Húsid”, en stor svart trebygning som er blitt gjort om til museum. Alt byggemateriale for huset ble importert fra Norge og derfor navnet på huset.

Ikke langt fra Stykkishólmur ligger lavafeltet Berserkjahraun. Historien forteller at en svensk arbeider ble lurt av en lokal bonde som lovet datteren sin mot at han anla vei gjennom lavafeltet, noe bonden trodde var umulig. Arbeideren av en berserk klarte oppdraget men ble myrdet da han var ferdig med jobben.

I nærheten av Stykkishólmur er Bjarnarhöfn hvor det produseres råtten hai. Ved Bjarnarhöfn er det også et museum Shark-Museum, hvor dere blir forklart prosessen fra da haien blir fanget til den er ”spiseråtten”. Og det er selvfølgelig smaksprøver for de som måtte ønske det…

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur