Høydepunkt

Reykjavik

Reykjavik er Islands hovedstad og den største byen på øyen. Det bor ca. 200.000 innbyggere i byen og områdene rundt. Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Island er en ung nasjon og Reykjaviks egentlige vekst begynte ikke før den ble erklært som hovedstad i den nye republikken Island i 1944.

I Reykjavik vil dere opplev store kontraster hvor gammel og ny kultur står side om side. Gamlebyen, den eldste sentrale delen av Reykjavik, minner mer om en liten sjarmerende småby, fremfor en internasjonal hovedstad. I denne delen av byen, hvor de fleste bygningene fortsatt er gamle fargerike småhus dekket med bølgeblikk i alle regnbuens farger, vil dere oppleve en svært avslappet atmosfære. I andre deler av byen vil dere oppleve moderne arkitektur med shoppingsentrene og forretningsbygg i stål og glass.

Hovedstaden Reykjavik har enormt med tilbud og fasiliteter. Restauranter, utesteder, shopping, kunst, kultur, spa, velvære og natteliv. Uansett hva dere ønsker å oppleve, så har Reykjavik det dere måtte ønske.

I Reykjavik finnes det mange førsteklasses restauranter med høyt nivå på gastronomiske opplevelser. På disse flotte spisestedene kan dere nyte delikate retter av ferske råvarer, både lokale spesialiteter og mat fra andre verdenshjørner. Dere vil finne noe fristende og spennende på menyen, uansett om dere foretrekker fisk, lam eller vilt.

De som ønsker å utforske nattelivet har kommet til riktig sted. Reykjavik har mange utesteder og er byen bl.a. kjent for å være en av Europas hotteste og mest energiske nattelivsby. De fleste utestedene ligger i sentrum av Reykjavik. Dere vil finne diskoteker, puber og barer som ligger tett i tett, og populariteten måles i lengden på køen for å komme inn på stedet.

Reykjavik er et perfekt sted for å utforska mangfoldige og flotte shoppingmuligheter. Spaser ned hoved handlegaten i Reykjavik Laugarvegur, eller besøk Islands største shoppingsenter Kringlan. Uansett så vil dere oppleve et stort utvalg av lokale og internasjonale butikker.

Unn deg også et besøk i en av de mange hyggelige utendørs badeanleggene i Reykjavik. Ta deg en svømmetur, slapp av i ”heitur pottur” eller nyt en deilig badstue. Mange av Islendingene er daglige gjester på badeanleggene og her er det en gylden mulighet å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Mens dere nyter livet i de varme badestampene kan dere få oppdatert værvarsel, nytt om islandsk politikk og ikke minst gode tips om å være turist på Island.

Reykjavik er omringet av fjell og hav. Bare noen minutter unna den pulserende hovedstaden finnes uberørt og enestående natur som gir mange muligheter til aktiviteter og opplevelser. Dere kan være med på dagsutflukt til Den Gylne Sirkel; Gullfoss, Geysir og Thingvellir, bade i Den Blå Lagune, dra på hvalsafari, ri på islandshest, kjøre snøscooter eller firehjuls motorsykkel. En av de mest populære aktivitetene er å bli med på en Super-Jeep tur. Garantert et heftig og morsomt adrenalinkick man sendt vil glemme.

 

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur