Dag 3 – Super Jeep tur til Landmannalaugar

Denne dagen blir actionfylt! Dere skal kjøre spesialutstyrte Super Jeeper til en av Islands største naturperle; Landmannalaugar. Disse firehjulsdrevne jeepene er modifisert for ekstrem fremkommelighet gjennom ujevnt og vanskelig terreng, slik at dere vil komme tett inn på noen av Islands mest kjente og spennende naturfenomener. På veien over høylandet skal dere også få oppleve den kjente og aktive vulkanen Hekla som blir kalt dronningen av alle islandske vulkaner. Dette blir en dag med store opplevelser!

Turen starter med kjøring gjennom Thjórsárdalur, hvor dere stopper ved den flotte fossen Hjálparfoss. Dere fortsetter gjennom månelignende lavalandskap til dere kommer til Ljótipollur som er et vulkansk krater som gjennom tiden er blitt fylt opp med vann og blitt til en liten innsjø.

På veien videre skal dere få prøve hva Super jeepene er gode for… Det blir actionfylt kjøring gjennom ulendt terreng og det blir utfordringer når dere skal krysse elver som både kan være brede og dype .… men først må dere slippe luft ut av dekkene for at jeepene lettere skal komme seg over det ulendte terrenget.

I Landmannalaugar blir det pause hvor dere har anledning til å ta et avkoblende bad i en naturlig varm kilde, eller gå en tur i det vakre landskapet. På veien tilbake til Reykjavik vil dere oppleve den flotte vulkanen Hekla. Dere må kjøre opp steilbratte fjellsider langs vulkanen, til dere har nådd en høyde på ca. 950 meter. Hvis været tillater vil dere fra toppen få en fantastisk utsikt over en av de vakreste naturperlene på Island; Landmannalaugar.

På vinterstid er fjellene innhyllet i snøkapper og om natten strømmer nordlyset over dette fantastiske stedet. Det fine med å besøke høylandet om vinteren er at få mennesker besøker fjellene på denne tiden av året, slik at du har alt dette vakre helt for deg selv. På sommeren er Rhyolittfjellene i gule, røde og grønne farger, ispedd kullsort flintsten og damp som strømmer opp fra varme kilder. Omkranset av fargerike fjell blir Landmannalaugar en opplevelse du sent vil glemme. Etter en opplevelsesrik dag kjører dere tilbake til Reykjavik. Turen varer ca. 11 timer

Hovedbilde: 
SUPER JEEP TURER PÅ ISLAND_Self Drive Super Jeep tur på Island med Din Islandsreise © Din Islandsreise
Vis på tur: 
Self Drive Super Jeep til Landmannalaugar
Rekkefølge: 
Dag 3
Hpunkter: 
Landmannalaugar
Valgfrie aktiviteter: 
Bade i varme kilder
 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur