Høydepunkt

Hveragerdi

Hveragerdi er en liten drivhusby med ca. 2.500 innbyggere. Stedet ligger i et område med stor geotermisk aktivitet. Jordvarmen blir brukt til oppvarming av de mange drivhusene som befinner seg i området. Her dyrkes det agurker, tomater, paprika og blomster. Over sommermånedene dekker grønnsaksproduksjonen behovet for ferske grønnsaker på Island.

I Hveragerdi finnes det et besøkssenter som er bygget på et geotermisk område (Geotermal Park) og som gir innsyn i jordvarme og hvordan Islendingene utnytter den. På området er det blant annet drivhus hvor man kan se hvordan de dyrker blomster grønnsaker og eksotisk frukt. Her kan man også koke egg i de varme kildene eller ta et deilig fotbad i geotermisk leirgjørme.

I Hveragerdi finnes det også en jordskjelvutstilling. Dette er en utstilling som tar for seg hvordan et jordskjelv i 2008 påvirket innbyggerne i den lille drivhusbyen Hveragerdi. Man kan blant annet se hvordan hjem ble ødelagt, store steiner raste ned fra nærliggende fjell og hvordan trerøtter ble “kokt” av et geotermisk område som ble dannet i forbindelse med jordskjelvet. Her kan man “oppleve” jordskjelv i en jordskjelvsimulator.

Naturen rundt Hveragerdi er et paradis for friluftsfolk. Området er kjent for varme kilder og urørt natur. Det finnes mange fine turstier i byen og i fjellene rundt omkring. Stiene fører dere til steder med fantastisk utsikt, og underveis er det mulig å bade i naturlig varm kilde. De fleste mener den flotteste turstien ligger i Reykja- dalur, et flott geotermisk område. Turstien avsluttes ved en naturlig varm kilde hvor man kan bade. Turen opp til den varme kilden tar ca. 1,5–2,0 timer. Turen er godt skiltet. For kart av området se: www.hveragerdi.is/content/files/public/Kort/Dalir.pdf

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur