Høydepunkt

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune kan sees på lang avstand. Det er en stor, turkisblå, dampende innsjø, med hvit strandkant, naturlig lavalandskap og svoveldamp som stiger opp fra vannet på alle kanter. Denne dampende og svovelstinkende innsjøen er Islands største turistattraksjon. Hit kommer folk fra fjern og nær for å bade i det meget helsebringende og mineralholdige vannet, som holder 37 grader eller mer året rundt.

Noe av det første man ser når man besøker Den Blå lagune er folk i det melkeaktige bassenget som har ansiktet smurt inn med en hvit leire – et skjønnhetsmiddel som man kan kjøpe og ta med hjem som suvenir. Vannet og leiren i lagunen sies å ha en meget god effekt mot gigt og hudsykdommer som psoriasis. Men det høye mineralinnholdet i Den Blå Lagune er ikke bra for håret. Beskytt det ved å gni det inn med balsam før du går ut i lagunen og vask det grundig etterpå.

Ved Den Blå Lagune ligger den geotermiske kraftstasjonen Svartsengi. Kraftstasjonen produserer rimelig og miljøvennlig strøm og oppvarming for Reykjavik og nærliggende områder. Havvann blir pumpet mer enn en kilometer under bakken og omdannes til damp som benyttes til å drive turbiner som bidrar til produksjon av 76 MW strøm. Dampen blir så avkjølt og sluppet ut i Den Blå lagune.

Den Blå Lagune ble dannet i 1980 årene ved anleggelse av Svartsengi kraftstasjon. Overopphetet vann strømmet fra brønnene som var boret til den geotermiske kraftstasjonen og ble til en liten sjø i lavalandskapet. Lokalbefolkningen oppdaget at en varm dukkert kurerte hudsykdommer og åpnet et kurbad på stedet. Få hadde vel trodd at dette enkle badestedet skulle bli landets største turistattraksjon.

Utbyggerne på området har gjort en fantastisk jobb. De har vært opptatte av å verne naturen og at bygningen skal harmonere med lavamassen som ligger rundt. Man har bygget en lavavegg av lavaheller, som går igjennom både uteområdet og bygningen. En av restaurantene Lava Restaurant er bygget inn i en klippe, slik at en av veggen er en naturlig lavavegg. Bygningen og området rundt har fått flere annerkjennelser og designpriser.

For at dere skal få en flott opplevelse i Den Blå Lagune er det viktig at dere blir kjent med viktig informasjon på forhånd. Den Blå Lagune er en av Islands mest populære turist attraksjon. Adgang må bestilles på forhånd på www.bluelagoon.com, hvor dere kan velge mellom Comfort, Premium og Luxury adgang.

Ditt armbånd. Ved inngangen til Den Blå Lagune får dere utlevert et plastarmbånd. Armbåndet brukes for å låse garderobeskapene. Det brukes også hvis dere kjøper forfriskninger i baren eller kiosken i laguneområdet. Når dere forlater badet avleverer dere armbåndet og blir belastet for eventuelle kjøp.

Garderobeskapet. Velg et av skapene som er ledig. Legg alle verdisakene i skapet og vær sikker på at skapet er låst når du forlater det. Den Blå Lagune er ikke ansvarlig for eventuelle tapte verdisaker.

Bruk hårbalsam. Mange smør seg inn med den kiselholdige hvite leiren som sies å være god både mot hudlidelser og ikke minst foryngende for huden. Men et lite tips; unngå å få leiren i håret. Leiren er ikke skadelig men håret blir stivt og vanskelig å håndtere. I dusjen finner dere gratis balsam. Smør håret inn med balsam for og å unngå problemer med å kunne gre håret.

Drikk mye vann. Du kan bli dehydrert i varmt vann. Det anbefales derfor sterkt at dere drikker rikelig med vann under besøket i Den Blå Lagune. Dette er spesielt viktig for personer som har diabetes eller høyt blodtrykk.

Briller og kontaktlinser. Hvis du har briller og velger å ha dem på i Den Blå Lagune, må du unngå at de kommer i kontakt med vannet. Silica, salt og andre mineraler som finnes i vannet kan skade linsene. Det samme kan irritere øynene dine. Hvis du bruker kontaktlinser anbefales å ta de ut før du går inn i lagunen.

Barn i Den Blå Lagune. Den Blå Lagunen har en aldersgrense på 2 år for. Barn i alderen 2 til 13 år er velkomne i følge med voksne. Det er imidlertid obligatorisk at barn i alderen 2 til 8 år har på seg oppblåsbare svømmeringer i lagunen. Disse tilbys gratis. For sikkerhetens skyld hold øye med barna dine hele tiden.

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur