Høydepunkt

Arnarstapi

Arnarstapi er et gammelt idyllisk fiskevær med en av de flotteste naturhavnene på Island. På grunn av den ideelle havnen vokste Arnarstapi fort frem som en fiskelandsby og er fortsatt aktiv i dag. Stedet er travelt om sommeren med mange turister og andre besøkende. Hit kommer besøkende som ønsker seg den ferskeste sjømaten og fotografer som ser de unike fotomulighetene.

Arnarstapi var et senter for kommersielt tjenester for Vest-Island. Denne virksomheten var under dansk krone som hadde kontrollert handelsmonopolet på Island siden 1565. Fra den tiden og gjennom det 18. århundre hadde danske kommisjonærer styrt over havnen og hatt rettigheter over nærliggende områder. Denne danske innflytelsen er svært tydelig i arkitektur og bygninger i Arnarstapi, som man for eksempel ser tydelig på Amtmannshúsid, et to-etasjers høyt sort-hvitt tømmerhus.

Arnarstapi og områdene rundt byr på et enormt spekter av naturfenomener som er en fryd å oppleve. Her finnes mange spektakulære lavaformasjoner hvor den mest kjente er Gatklettur som betyr ”Hullklippen og befinner seg i havet utenfor. Det finnes også store områder med fantastiske basaltsøyler i alle former og størrelser.

Like ved Arnarstapi står den enorme og flotte skiferstatuen av den mytiske skikkelsen Bárdur Snæfellsás. Historien sier at den enorme Bárdur var et halvt menneske og et halv troll. Han skal være den første som bosette seg på Snæfellsnes, han gav navnet til halvøya og sies å være skytsengel til Snæfellsnes.

Stranden mellom Arnarstapi og Hellnar er en av de vakreste på Island og ble den et naturreservat i 1979. Ved siden av stranden går det en populær og vakker tursti gjennom lavafeltet Hellnahraun. Det er ca. en times lang tur med fantastisk utsikt. På sommeren er det enormt yrende fugleliv i klippene utenfor.

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur