• FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Morsom ferie på Island med barn © Din Islandsreise
 • FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Barn liker å mate endene på ferie på Island © Din Islandsreise
 • FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Mye familiekos på sommerferie på Island © Din Islandsreise
 • FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Mye bading på sommerferien på Island © Din Islandsreise
 • FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Verdens beste is kommer fra Island © Din Islandsreise

Morsom sommerferie på Island med barn 

Bli med på en morsom sommerferien på Island med barn. På denne turen bor familien i moderne hytter på Sør-Island. Dere vil oppleve de flotte områdene rundt Reykjavik og det fascinerende Sør-Island. Island byr på uendelige muligheter for opplevelser og aktiviteter, og er derfor et perfekt reisemål for hele familien. Å dra på fisketur, båttur, bade i utendørsbassengene eller ri en islandshest er morsomme aktiviteter for alle i familien. Reiseruten er lagt opp slik at dere får en behagelig ferie og tid til masse familie-kos.

 

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Reykjavik t/r, inkl. flyskatter
 • 5 overnattinger i sommerhus/hytter på Sør-Island
 • 2 overnattinger i leilighet i Reykjavik
 • Leiebil etter eget valg
 • Overtagelse og avlevering av leiebil på Keflavik flyplass
 • Egenandelsforsikring-CDW
 • Fri kjørelengde
 • Detaljert beskrivelse av reiseruten
 • Detaljert veikart av Island
 • 24 timers telefontjeneste ved nødsituasjon

 

Ikke inkludert i prisen:

 • Drivstoff
 • Super CDW forsikring
 • GPS, barnesete og annet utstyr
 • Keflavik Airport Service Charge
 • Valgfrie aktiviteter
 • Reiseforsikring
Familieferie på Island
Varenummer:
F-1
Avganger:
Alle dager
Varighet:
8 dager / 7 netter
Periode:
Sommer
Pris fra kr:
18.995.-

Morsom sommerferie på Island med barn 

Bli med på en morsom sommerferien på Island med barn. På denne turen bor familien i moderne hytter på Sør-Island. Dere vil oppleve de flotte områdene rundt Reykjavik og det fascinerende Sør-Island. Island byr på uendelige muligheter for opplevelser og aktiviteter, og er derfor et perfekt reisemål for hele familien. Å dra på fisketur, båttur, bade i utendørsbassengene eller ri en islandshest er morsomme aktiviteter for alle i familien. Reiseruten er lagt opp slik at dere får en behagelig ferie og tid til masse familie-kos.

Familieferie på Island
Varenummer:
F-1
Avganger:
Alle dager
Varighet:
8 dager / 7 netter
Periode:
Sommer
Pris fra kr:
18.995.-

Dag 1 – Ankomst – Leiebil – Sør-Island

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Morsom ferie på Island © Din Islandsreise
Høydepunkter:

Etter ankomst på Keflavík flyplass henter dere leiebilen og kjører til hyttene på Sør-Island, hvor dere skal overnatte de neste fem nettene.

Dere kjører først mot Reykjavik og videre over Hellisheidi hvor det finnes et jordvarmekraftverk; Hellisheidarvirkjun som er interessant å besøke. Kraftverket har et besøks- og opplevelsessenter som gir besøkende innsyn i geotermisk energi på Island. Kjør til drivhusbyen Hveragerdi hvor det dyrkes grønnsaker, eksotiske frukter og blomster ved hjelp av jordvarme. Dere fortsetter til overnattingen på Sør-Island, hvor dere skal bo de neste fem dagene.

Kjørelengde ca. 150 km

Dag 2 – Thingvellir – Laugarvatn – Gullfoss – Geysir

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Bading i varme kilder på Island © Din Islandsreise

I dag anbefaler vi at dere kjører til Den Gylne Sirkel. På turen vil dere oppleve noen av de mest interessante og berømte severdighetene på Island.

Første stopp er ved nasjonalparken og det historiske stedet Thingvellir. Thingvellir er på Unescos verdensarvliste og blir ansett for å være et av verdens geologiske underverker. Her stiftet islendingene verdens første Allting i år 930. Ta en spasertur gjennom det storslåtte juvet Allmannagjá hvor dere kan se sprekken mellom den nordamerikanske og europeiske kontinentalplaten. Sprekken utvider seg for hvert år og den nærmest deler Island i to.

Etter besøket på Thingvellir kan dere kjøre innom det lille tettstedet Laugarvatn for å bade. Stedet er kjent for sin naturlige varme kilde og sauna som opprinnelig ble bygget i 1920. I dag finnes der et nytt og moderne badeanlegg; Fontana Bad og Spa, som er bygget over en naturlig varm kilde og har tørr sauna og flere ”heitur pottur” med varierende temperatur.

Dere fortsetter til det berømte geotermiske geysirområdet hvor dere kan vandre blant kokende leirpøler og dampende kilder. Geysir sprutet tidligere varmt vann nesten 30 meter opp, men er nå inaktiv. Strokkur som er like ved, er Islands mest aktive geysir. Denne spruter opp kokende vann opptil 25 meters høyde, ca. hvert 8. minutt.

Dere kjører videre til den majestetiske fossen Gullfoss som er kanskje den vakreste fossen i landet. På Gullfosskaffi har dere muligheten å smake på den deilige islandske kjøttsuppen. Anbefales! Besøk deretter landets første biskopsseter, Skálholt. Stedet var i mange hundre år et av de viktigste stedene på Island, og var bl.a. senter for utdanning på Island. Islands første bispesete Skálholt ble opprettet i 1056. Den nåværende kirken er bygd på 1960-tallet og utsmykket av de mest framstående islandske kunstnere. Etter en opplevelsesrik dag kjører dere tilbake til overnattingsstedet.

Kjørelengde ca. 170 km

Dag 3 – Vestmannaeyjar

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn_Flotte Seljalandsfoss på Island © Din Islandsreise

I dag har dere mulighet å besøke den vulkanrammete øyen Vestmannaeyjar. Dere starter med å kjører til Bakki, hvor dere tar fergen over til Vestmannaeyjar. Vestmannaeyjar er en liten øy som 1973 ble rammet av et voldsomt vulkanutbrudd. I gatene kan dere se rester av noen hus som ble begravd i lavamassene.

På Eldheimar kan dere se en interessant utstilling om vulkanutbruddet i 1971, og en utstilling om hvordan øya Surtsey ble dannet i 1963. På sommeren tilbys det guidede turer med både buss og båt som kan være interessant å få med seg.

For de som liker å bade anbefales et besøk til det flotte utendørs badeanlegget på Vestmannaeyjar. Anlegget er helt nytt og mange mener er det er det fineste badestedet på Island, som har bl.a. flere ”heitur pottur” og vann-sklier.

Etter en vellykket dag på Vestmannaeyjar tar dere fergen tilbake til fastlandet. Dere kan nå fortsette ferden gjennom store landbruksområder og mosekledde lava felt til dere kommer til de vakre fossene Seljalandsfoss og Skógarfoss. Det som er fascinerende med Seljalandsfoss er at det er mulig å oppleve fossen fra baksiden. Vannet renner utenfor en fjellklippe slik at det er mulig å gå på en sti bak fossen. Kjør videre innover i dalen gjennom svarte sandflater, til dere kommer til bretungen Sólheimajökull. Etter en lang og opplevelsesrik dag kjører dere tilbake til overnattingen.

Kjørelengde ca. 200 km

Dag 4 – Morsom aktivitetsdag

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Sommerferie på Island med barn © Din Islandsreise

I dag har dere mulighet å ha en rolig og behagelig dag, eventuelt i kombinasjon med noen morsomme aktiviteter.

Kjør til den lille drivhusbyen Hveragerdi hvor det dyrkes grønnsaker, eksotiske frukter og blomster ved hjelp av jordvarme. Her finnes det et besøkssenter som er bygget på et geotermisk område (Geothermal Park) og som gir innsyn i jordvarme og hvordan Islendingene utnytter den. I Hveragerdi finnes det også en jordskjelvutstilling hvor man kan “oppleve” jordskjelv i en jordskjelvsimulator.

Naturen rundt Hveragerdi er et paradis for friluftsfolk. Området er kjent for varme kilder og urørt natur. Her finnes det mange fine turstier hvor man underveis kan bade i naturlige varme kilder.

Dere kan også kjøre til de små og koselige fiskelandsbyene Stokkseyri og Eyrarbakki med de mange små og sjarmerende restaurerte husene, kledd med bølgeblikk i alle regnbuens farger. På begge stedene finnes det fantastiske sjømatrestauranter, som serverer blant annet fersk sjøkreps som er å anbefale! Dere kan også være med morsomme aktiviteter som hele familien kan delta i, som for eksempel bading, hesteridning, snøscooterkjøring, rafting, atv-kjøring, padling, grottevandring, surfing og sykling.

Kjørelengde ca. 100 km

Dag 5 – Dag til fri disposisjon

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Opplev Dyrholaey på Island med Din Islandsreise © Din Islandsreise

Denne dagen er til egen disposisjon. Kanskje dere har lyst å være med på flere aktiviteter som dere ikke rakk i går. Dagen kan også brukes for å kjøre langs den vakre sørkysten hvor dere blant annet vil oppleve de vakre fossene Seljalands- og Skógarfoss, isbreen Myrdalsjökull, klippen Dyrhólaey, stranden Reynisfjara, lille tettstedet Vik, og vulkansenteret ved Eyjafjallajökull.

På veien østover kjører dere gjennom de imponerende svarte sandområdene på Mýrdalssandur og det store lavafeltet Eldhraun som stammer fra det enorme vulkanutbruddet fra vulkanen Laki i 1783. Lavastrømmen ødela store jordbruksområder og gårder i området, og etter fulgte den verste hungersnød som har herjet Island.

På veien videre kjører dere langs isbreen Vatnajökull, hvor dere vil møte en av Islands største attraksjon; isbrelagunen Jökulsárlón. Her vil dere se enorme isfjell i forskjellige former og størrelser som løsner fra isbreen og driver ned mot havet utenfor. I lagunen har dere mulighet for en kort båttur med amfibiebåt, hvor dere seiler mellom disse flytende isfjellene.

Dere kjører nå tilbake til overnattingen. Underveis kan dere besøke den fredede nasjonalparken Skaftafell, som er en vakker grønn en oase omgitt av isbreer og svart sand. Skaftafell er blant de mest naturvakre områdene på Island og etter islandsk standard et frodig sted, med forholdsvis store trær og mange blomstrende vekster. Her er det mange fantastiske vandremuligheter med flere fine turstier blant annet turen opp til den vakre fossen; Svartifoss. Nasjonalparken Skaftafell er også det ideelle stedet for guidede isbreturer eller isklatring.

Kjørelengde ca. 100 – 600 km

Dag 6 – Den Blå Lagune – Geotermiske områder

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Opplev Krisuvik på Island med Din Islandsreise © Din Islandsreise
Valgfrie aktiviteter:

I dag kan dere besøke den verdenskjente Blå Lagune, og på veien dit kan dere kjøre innom kokende geotermiske områder. Dere kjører gjennom langstrakte lava- og moselandskap med natur som minner om månelandskap, til dere kommer til Kleifarvatn, en diger og spektakulær innsjø med lavastrender og tindrende klart vann. Innsjøen blir stadig mindre etter et kraftig jordskjelv i året 2000.

Kjør videre til Krísuvík, et fargerikt geotermisk område med store boblende gjørmehull og svoveldampende underjordiske kilder. Gjør et stop ved Seltun. Kjør til den lille fiskelandsbyen Grindavik før dere kjører videre til Den Blå Lagune.

Ved lagunen vil dere møte en stor tyrkiskblå dampende innsjø, med hvit strandkant, sorte klipper og svoveldamp som stiger opp av vannet fra alle kanter. Og svovellukten er ikke til å unngå! I Den Blå Lagune kan dere nyte et herlig og uforglemmelig bad i det mineralrike varme vannet, som holder nærmere førti deilige varmegrader. Bading i Den Blå Lagune vil gi dere en opplevelse av velvære utenom det vanlige. Dere kan ligge og flyte i timevis i det mineralrike vannet, prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen og saunaen.

Etter en deilig opplevelse i Den Blå Lagune, kjører dere til Reykjavik hvor dere skal overnatte de siste to nettene. Etter en deilig opplevelse i Den Blå Lagune, kjører dere til Reykjavik hvor dere skal overnatte de to siste nettene.

På vei til hovedstaden kan dere besøke Bessastadir som er den islandske presidentens offisielle residens. Og på kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Det finnes mange restauranter som også byr på matglede for de yngste.

Kjørelengde ca. 200 km

Dag 7 – Fritid i Reykjavik

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Reykjavik med mange fargerike og sjarmerende hus © Din Islandsreise
Høydepunkter:

Denne dagen er til fri disposisjon i den flotte hovedstaden Reykjavik. Her finnes det uendelig med aktiviteter og opplevelser som er morsomme for både for store og små. Dere kan besøke Reykjavik Zoo & Familiepark som ligger i friluftsområdet Laugardalur. Der vil barna møte mange islandske dyr, blant annet hester, sau, rev, sel og reinsdyr. I familieparken kan barna boltre seg i karuseller, minibiler og seile på en liten innsjø. På området har dere også muligheten til å grille på et eget grill-område.

De fleste barn elsker å bade. I nærheten av familieparken ligger Europas største spa- og badeanlegg med ute og inne bassenger, flere ”heitur pottur”, stort familiebasseng og en stor og lang vannsklie.

En av Reykjaviks mest besøkte attraksjoner er å besøke Saga Museum. Museet gjenskaper noen av de viktigste og dramatiske øyeblikkene i Islands historie. Gjennom “levende voksfigurer” som kan minne om figurene i Madam Tussaud gis det innblikk i de historiske begivenhetene som har satt sitt preg på det islandske folks historie.

Andre steder i vi kan anbefale er byens innsjø, “Tjörnin”, hvor barna kan mate svaner og ender, Perlan som er en av Reykjaviks mest særpregede bygning, hvor dere har flott utsikt over hele Reykjavik mens dere spiser en deilig islandsk is, og Nauthólsvík med den flotte geotermiske stranden.

Det finnes flere muligheter til flotte aktiviteter for hele familien. Kanskje dere ønsker å være med på hvalsafari, atv- eller buggy-kjøring, hesteridning eller en guidet sykkeltur. Underveis bør dere selvfølgelig gjøre en liten pause ved byens mest kjente pølsebod; ”Bæjarins Bestu” (Byens beste) og om kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Det finnes mange restauranter som også byr på matglede for de yngste.

Kjørelengde ca. 20 km

Dag 8 – Avlevering av leiebil – Avreise

REISER TIL ISLAND OG REYKJAVIK_Opplev Island og Reykjavik med Din Islandsreise © Din Islandsreise
Valgfrie aktiviteter:

Kjør til Keflavík flyplass.
Avlevering av leiebilen.
Avgang fra Island.
Ankomst Norge.

Det er mulig å book en ekstra natt i Reykjavík, Islands levende hovedstad!

Kjørelengde ca. 50 km.

Priser: Morsom sommerferie på Island

Pris fra kr. 18.995.-

Prisen gjelder per person når to fullt betalende voksne deler overnatting og leiebil.
Det er beregnet overnatting i familierom hvor det er plass til to voksne og to barn.

Prisen er "fra pris" som er basert på enkel overnatting og lave flypriser. Vi tar forbehold om at det er ledig overnatting og flyseter i denne prisklassen. Pristillegg kan forekomme ved begrenset overnattings- og flykapasitet. Avbestillings- og reiseforsikring er ikke inkludert i prisen. Din Islandsreise anbefaler alle å ha slik forsikring.

Kontakt oss angående pris for barn

Prisen gjelder for flyavganger fra Oslo.
Vil tilbyr tilslutningsbilletter fra hele Norge.

Din Islandsreise tar forbeholdt om feil i priser og utregninger. Ytterligere tar vi forbehold om prisendringer som skyldes endringer i valutakurs, justeringer hos samarbeidspartnere, skatter og avgifter samt andre uforutsigbare endringer.

Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereiser). Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon. Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene. Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg som kunde eller oss som mottaker. Administrasjonsgebyr kr. 79.- per bestilling.

Kontakt oss for tilgjengelighet og priser

Overnatting: Sommerferie på Island med barn

Overnattingen er i hytter/leiligheter hvor det er plass til to voksne og to barn. Hvis dere reiser med tre eller flere barn kan dette medføre et tillegg i prisen. Tillegget varierer etter antall barn og alder. Når vi organiserer turene våre, vil vi alltid booke den beste tilgjengelig overnattingen. Vårt mål er at dere skal oppleve turen både komfortabel og hyggelig.

På grunn av stor etterspørsel over sommermånedene og begrenset overnattingskapasitet i enkelte distrikter, kan vi ikke alltid garantere tilgjengelighet. Under slike omstendigheter vil vi skaffe overnatting av lik standard i nærmeste tilgjengelige område. Vi anbefaler på det sterkeste å booke i god tid i forveien.

Etter at vi har mottatt deres bestilling vil vi begynne med å organisere overnattingen. Når vi har fått all overnattingen bekreftet vil dere få detaljerte opplysninger om overnattingsstedene som er blitt reservert for dere. Dette sendes ut sammen med andre reisedokumenter, senest 15 dager før avreise. Hvis dere ønsker å vite hvor dere skal bo før det, kan dere gjerne kontakte oss.

Comfort overnatting

OVERNATTING I REYKJAVIK ISLAND_Familierom i Reykjavik © Din IslandsreiseOVERNATTING I REYKJAVIK ISLAND_Familierom i Reykjavik © Din IslandsreiseOVERNATTING I REYKJAVIK ISLAND_Familierom i Reykjavik © Din Islandsreise

Overnatting i leilighet - Downtown Reykjavik Apartments

Downtown Reykjavik Apartment er et leilighetshotell sentralt i Reykjavik. Hotellet tilbyr flere overnattingsmuligheter, fra små studio rom til fire roms leiligheter. Stedet egner seg derfor perfekt for familier med flere barn. I leilighetene finnes alt som trengs. Kjøkkenet er velutstyrt slik at dere kan lage både frokost, lunsj og middag. Hotellet har en utmerket plassering med mange nærliggende restauranter, og Reykjaviks hoved handlegate, Laugavegur ligger kun noen få minutter unna hotellet.

OVERNATTING PÅ BILFERIE PÅ ISLAND_Minniborgir © Din IslandsreiseOVERNATTING PÅ BILFERIE PÅ ISLAND_Minniborgir © Din IslandsreiseOVERNATTING PÅ BILFERIE PÅ ISLAND_Minniborgir © Din Islandsreise

Overnatting i hytter - Minniborgir

Hytteovernattingen er i moderne hytter på Sør-Island, ca. 70 km. fra Reykjavik. Hyttene finnes i fire størrelser 30, 40, 80 og 100 m2 og er koselig innredet med alt som trengs. Ved hytteområdet finnes et hyggelig fellesområde med utemøbler, griller, badestamper og lekeplass. De største hyttene har privat terrasse med blant annet gassgrill og badestamp. På hytteområdet finnes restaurant som serverer frokost, lunsj og middag. Minniborgir

Leiebil på Island etter eget valg

“Fra” prisen på bilferiepakkene våre tar utgangspunkt i leiebilgruppe B, VW Golf eller lignende. Mot et tillegg i prisen er det mulig å oppgradere leiebilen til en annen gruppe. Det er kun leiebilgruppe som kan bestilles, ikke bilmerke/modell. Planlegg hvilken veier dere skal kjøre på Islandsturen og bestill leiebil i.h.t. det. Hvis dere skal kjøre Ringveien / Riksvei 1 som går rundt hele Island, trenger dere ikke en firehjulstrekker. Men hvis dere planlegger å kjøre inn i det islandske høylandet kreves en bilgruppe som er godkjent for kjøring på disse veiene. Se grupper og bilmerker under. Les mer om Leiebil på Island

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe Z

Toyota Aygo eller lignende

3 dører

Manuelt gir

4 personer

1 koffert

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe A & Y

Toyota Yaris eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

2 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe B og B2

Toyota Auris eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

4 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe T & T1

Toyota Auris Station eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

4 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe C & N

Toyota Avensis Sedan eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

3 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe E & P

Skoda Octavia Staion eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

4 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe F

Toyota Rav eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

3 kofferter

Kan kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe I

Toyota Land Cruiser eller lignende

5 dører

Automatgir

5 personer

5 kofferter

Kan kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe H

Toyota Land Cruiser eller lignende

5 dører

Automatgir

7 personer

2 kofferter

Kan kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe Q

Ford Transit eller lignende

5 dører

Manuelt gir

9 personer

5 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe D

Ford Transit eller lignende

5 dører

Manuelt gir

9 personer

9 små kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

Tips om bilferien på Island

Skal dere på bilferie på Island? Få med dere disse tipsene om bilferien. Flere og flere turister som ferierer på Island velger å kjøre rundt øya på egenhånd. Det er en enkel og fin måte å bli kjent med Island på. I eget tempo kan dere nyte den fantastiske naturen landet har å by på. Det gir en frihet å kunne stoppe når det passer dere, og kunne bruke tid på det dere synes er interessant.

Å kjøre bil på Island er normalt sett ikke noe problem for sjåfører som er vant til norske forhold. Kjørereglene er i hovedtrekk de samme og standarden på veiene er stort sett bra. Det skal kjøres med kjørelys hele døgnet, det er påbudt med bilbelte og promillekjøring er strengt forbudt.

Selv om store deler av Island er ubebodd av naturlige årsaker finnes det et velutbygd veinett. Riksvei 1, eller Ringveien som den også blir kalt, går rundt hele Island. Den er litt over 1.300 km lang og er for det aller meste asfaltert slik at den kan kjøres med alle bilgrupper.

Vær forsiktig på overgangen fra asfaltert vei til grusvei, og senk hastigheten. Mange utenlandske bilførere, som er uvante islandske veiforhold, har dessverre kjørt ut av veien, eller havnet i feil kjørefelt ved disse overgangene. På grusveiene er det ofte løst topplag som lett kan forårsake at bilen sklir og at føreren mister kontroll. Denne løse grusen kan også lage steinsprut som lett knuser frontruten. Mer informasjon om å Kjøre bil på Island

Fartsgrenser Trafikkpolitiet på Island er svært strenge når det gjelder fartsgrenser. De er ivrige å måle farten og ilegger høye fartsbøter. Fartsgrensen på islandske veier er: 90 km i timen på asfaltert vei, 80 km i timen på grusveier og 30-50 km i timen i landsbyer og tettbygde strøk. 

Planlegging av bilferien på Island Det er viktig ad dere planlegger hvilken veier dere ønsker å kjøre på Islandsturen. Kontroller at den bilgruppe dere har leid kan kjøre de veiene. I tillegg til Riksvei 1 finnes det en del mindre grusbelagte veier og fjellveier som krever firehjulstrekkere.

Høyfjellet på Island Hvis dere planlegger en tur inn i høylandet, er firehjulstrekkere obligatorisk for at bilforsikringen skal gjelde. Fleste veiene på høylandet er stengt frem til midten av juni eller senere, avhengig av værforhold. De stenges igjen senest i midten av september. Det finnes flere høyfjellsruter for eksempel Sprengisandur, Askja Fjallabaksleið m.m. Kjøringen på disse strekningene kan til tider være svært krevende. Det er ofte dårlige grusveier, og en del store elver som skal krysses. Kaldidalur, Kjölur, og Landmannalaugar er høylandsveier som er mindre krevende men krever også firehjulstrekkere.

Vis varsomhet på høyfjellet og ta aldri noen sjanser. Forbered dere godt og skaff dere informasjon om veiforholdene, og et detaljert veikart. Flere kjøretøy i lag er å anbefale. Mer informasjon om Islandske veier

Ikke ødelegg den islandske naturen Kjør ikke utenfor veier eller stier. Motorkjøretøy kan etterlate spor i naturen som blir værende i generasjoner. Kjøring utenfor veier er strengt forbudt og straffes med store bøter.

Overnatting på bilferien på Island De som skal på bilferie og som skal bo forskjellige steder på Island, vil motta en overnattingsliste med beskrivelse av stedet, beliggenhet, veibeskrivelse og GPS-koordinater. Vær obs på at på Island kan samme stedsnavn finnes flere steder på landet. Vær også klar over at postnummeret til overnattingen ikke nødvendig  indikerer beliggenheten. Det kan tilhøre nærmeste tettsted. Gjør dere derfor kjent med all overnattingen på forhånd og sammenlign GPS’en med et detaljert veikart. Da slipper dere å kjøre forbi overnattingsstedet, for så å måtte kjøre tilbake for å finne den riktige avkjøringen.

Klær for bilferien på Island Været på Island kan sammenlignes med været i Kyst-Norge, men det skifter raskere og er generelt noe kaldere. Det regner og blåser ofte, og været kan til tider føles “surt”. På Islandsreisen har den rette påkledningen stor betydning ettersom man på en og samme dag kan oppleve både intens varme i solen, og en ubehagelig kulde i skyggen. Uavhengig av årstiden anbefaler vi å ta med regn- og vindtett yttertøy og behagelige tursko. Å kle seg lag på lag er veldig bra, da man på en enkel og kjapp måte kan regulere temperaturen ved å ta av og på ekstra lag. Ta med ullundertøy, flis- eller ullgenser, behagelige fritidsklær, lue, votter og skjerf. Vi anbefaler også å ta med badetøy, håndkle, solbriller og solkrem. Værvarsel for Island

Andre ser også på

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Weekend med barn i Reykjavik_Mye familiekos © Din Islandsreise

En weekend i Reykjavik med barn byr på en aktiv og opplevelsesrik ferie for hele familien. Dere...

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Barnevennlig høstferie på Island_Mye bading på Island © Din Islandsreise

Denne barnevennlige høstferien på Island byr på en aktiv og opplevelsesrik ferie for hele...

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND_Barnevennlig vinterferie på Island © Din Islandsreise

Denne barnevennlige vinterferien på Island byr på en aktiv og opplevelsesrik ferie for hele...

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur