• BilFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island_Isfjell på Breidármerkurlón © Din Islandsreise
 • BilFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island_Vakre Dettifoss på Island © Din Islandsreise
 • BilFERIE PÅ ISLAND_Komplet bilferie rundt Island_Dyrhóley på Island© Din Islandsreise
 • BilFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie på Island_Den Blå Lagune på Island © Din Islandsreise
 • BilFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island_Kokende geotermiske områder © Din Islandsreise

Komplett bilferie rundt Island

Bilferien Komplett Rundreise er en feriepakke hvor dere kjører rundt hele Island inkludert Vestfjordene. Underveis vil dere oppleve landets største attraksjoner som Snæfellsnes, Myvatn, Vatnajökull, Jökulsárlón, Skaftafell, Thingvellir, Gullfoss og Geysir. Underveis vil dere oppleve landets største attraksjoner som Snæfellsnes, Myvatn, Vatnajökull, Jökulsárlón, Skaftafell, Thingvellir, Gullfoss og Geysir. I tillegg kommer dere til en av de meste fjerntliggende delene av Island; de vakre Vestfjordene.

 

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Reykjavik t/r, inkl. flyskatter
 • 12 overnattinger Budget eller Comfort etter egeg valg
 • Frokost alle dager
 • Leiebil etter eget valg
 • Egenandelsforsikring-CDW
 • Fri kjørelengde
 • To sjåfører tillatt
 • Fri GPS
 • Seiling med ferge over Breidafjördur
 • Detaljert beskrivelse av reiseruten
 • Detaljert veikart av Island
 • 24 timers telefontjeneste ved nødsituasjon

 

Ikke inkludert i prisen:

 • Drivstoff
 • Super CDW forsikring
 • Valgfrie aktiviteter
 • Reiseforsikring

 

Bilferie på Island
Varenummer:
B-8
Avganger:
Alle dager
Varighet:
13 dager / 12 netter
Periode:
Mai – September
Pris fra kr:
23.695.-

Komplett bilferie rundt Island

Bilferien Komplett Rundreise er en feriepakke hvor dere kjører rundt hele Island inkludert Vestfjordene. Underveis vil dere oppleve landets største attraksjoner som Snæfellsnes, Myvatn, Vatnajökull, Jökulsárlón, Skaftafell, Thingvellir, Gullfoss og Geysir. Underveis vil dere oppleve landets største attraksjoner som Snæfellsnes, Myvatn, Vatnajökull, Jökulsárlón, Skaftafell, Thingvellir, Gullfoss og Geysir. I tillegg kommer dere til en av de meste fjerntliggende delene av Island; de vakre Vestfjordene.

Bilferie på Island
Varenummer:
B-8
Avganger:
Alle dager
Varighet:
13 dager / 12 netter
Periode:
Mai – September
Pris fra kr:
23.695.-

Dag 1 – Ankomst – Leiebil – Den Blå Lagune – Reykjavik

Høydepunkter:

Etter ankomst på Keflavík flyplass henter dere leiebilen og kjører til Reykjavík hvor dere sjekker inn på hotellet. Avhengig av ankomsttid anbefaler vi at dere på veien til Reykjavik besøker den verdensberømte Blå Lagune for å nyte et herlig og uforglemmelig bad i det mineralrike varme vannet.

Ved lagunen vil dere møte en stor tyrkiskblå dampende innsjø, med hvit strandkant, sorte klipper og svoveldamp som stiger opp av vannet fra alle kanter. Og svovellukten er ikke til å unngå!

Bading i Den Blå Lagune gir en opplevelse av velvære utenom det vanlige. I lagunen kan dere ligge og flyte i timevis i det mineralrike vannet som holder nærmere førti deilige varmegrader. I tillegg kan dere prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen.

Etter en deilig opplevelse i Den Blå Lagune kjører dere videre til Reykjavik. På vei til hovedstaden kan dere besøke Bessastadir som er den islandske presidentens offisielle residens. Etter å ha sjekket inn på hotellet kan dere bruke resten av dagen for å utforske Islands flotte hovedstad. Nyt livet på byens mange kaféer, utforsk Reykjaviks varierte og spennende shoppingmuligheter, eller bare gå gatelangs i den urbane byen. Om kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Antallet gode spisesteder i Reykjavik er stort, og de kulinariske mulighetene er overveldende for en by i denne størrelsen.

Kjørelengde ca. 50 km. Overnatting: Reykjavik

Dag 2 – Hraunfossar – Reykholt – Snæfellsnes

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev den flotte Arnarstapi på bilferie med Din Islandsreise © Din Islandsreise

I dag skal dere oppleve et interessant område, rikt på kulturelle og historiske minner; Borgarfjördur. I Borgarfjörður bør dere besøke de fantastiske fossene Hraunfossar der vannet flommer ut av lavaen og ned i en elv, Reykholt hvor middelalder forfatteren Snorre Sturluson levde, og Deildartunguhver som er Islands største varme kilde (når det gjelder vannmengde per sekund).

Dere kjører videre til halvøya Snæfellsnes som er kjent for den fantastiske nasjonalparken og den magiske og vakre isbreen Snæfellsjökull som rager opp over området. Vulkanen ble verdensberømt i Jules Vernes bok «Reisen til jordas indre», hvor inngangen til underverdenen befant seg i krateret til Snæfellsjökull.

Området byr på et bredt spekter av naturfenomener; grotter, store krater, og unike lavaformasjoner hvor det sies at det bor alver og troll… Utforsk krateret Eldborg, Gerduberg med Islands lengste rekke av basaltsøyler, den vakre kirken ved Búdir, den lille landsbyen Hellnar, de svarte sandstrendene ved Djúpalónssandur, det vakre fjellet Kirkjufell og sjøhistoriske museet i Hellissandur. Kjør på nordsiden av halvøya og kjør mot Stykkishólmur, en sjarmerende fiskerlandsby som ligger vakkert til med utsikt over fjorden Breiðafjörður.

Kjørelengde ca. 380 km. Overnatting: Snæfellsnes-området

Dag 3 – Breidafjördur – Vestfjordene – Látrabjarg

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev det vakre Snæfellsnes på bilferie med Din Islandsreise © Din Islandsreise

Fra den sjarmerende fikelandbyen Stykkishólmur som ligger vakkert til med utsikt over Breiðafjörður tar dere bilfergen over fjorden. I Breidafjördur er det utallige små øyer med svært rikt fugleliv. Skjønn natur, lavaformasjoner, høye fjell og fugler gjør turen til en opplevelse dere sent vil glemme.

Etter ca. 3 timers seiling hvor dere vil oppleve den unike naturen og fuglelivet på nært hold, kommer dere til Brjánslækur i Vestfjordene. I de nesten ubebodde Vestfjordene vil dere oppleve noen av de mest bortgjemte steder på Island, der bratte fjell og dype fjorder er dominerende.

Gjør et stop ved den fantastisk flotte stranden Raudisandur. Et sted som er yndet for en flott spasertur.

Besøk Europas største fuglefjell; Látrabjarg, Hit kommer hvert år millioner av fugler for å hekke. Ta dere god tid til å spasere rundt i området; nyt utsikten, den friske luften og det yrende fuglelivet. På veien tilbake kan dere besøke folkemuseet på Hnjótur, som skildrer livet i Vestfjordene gjennom århundre. Fortsett langs sjøen med de hvite sandstrendene og de bisarre klippene.

Kjørelengde ca. 140 km. Overnatting: Patreksfjörður-området

Dag 4 – Vestfjordene – Dynjandi – Ósvör – Ísafjördur

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev den flotte Dynjandi på bilferie med Din Islandsreise © Din Islandsreise

I dag fortsetter dere nordover langs de robuste Vestfjordene, et av de mest fjerntliggende områdene på Island. Her er landskapet helt fantastisk, med naturopplevelser som tar pusten fra dere! På veien blir det mye kjøring langs super bratte fjell som stuper rett ned i lange og dramatiske fjorder.

I dag vil dere oppleve mange av høydepunktene i Vestfjordene; den vakre fossen Dynjandi som ligger i fjorden Arnarfjörður. Like i nærheten er Hrafnseyri, fødestedet til Jón Sigurðsson som var leder for den islandske selvstendighetsbevegelsen på 1800-tallet.

I nærheten av Bolungarvík ligger Ósvör museet, en gammel rorbu som har blitt restaurert for å vise islandske fiskeres liv før i tiden. Dere fortsetter nå nordover mot landsbyen Flateyri, og derfra kjører dere til byen Ísafjörður.

Kjørelengde ca. 200 km. Overnatting: Isafjördur-området

Dag 5 – Vestfjordene – Vígur – Hólmavik – Hrútafjördur

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev de vakre Vestfjordene på bilferie med Din Islandsreise © Din Islandsreise
Høydepunkter:

Fra Ísafjörður fortsetter dere reisen i Vestfjordene. Dere kjører langs de mange små fjordene i Ísafjarðardjúp og forbi de øde byene som en gang før i tiden levde av fisking. Nyt den flotte robuste naturen langs de mange ubebodde små fjordene. Her yrer det av fugleliv og det er også lett å få øye på sel.

Dere passerer øya Vigur, en liten øy med kun 10 innbyggere. Hvis tiden tillater kan dere ta en liten avstikker til den lille fiskelandsbyen Drangsnes. Her finner dere et populært utendørsbasseng med tre små varme bassenger.

Kjør over Steingrímsfjarðarheiði og videre til landsbyen Hólmavík. Hólmavík er kjent for sin historie innen trolldom og hekseri og dere kan besøke et interessant museum som tar for seg gamle islandske trolldomskunster. Fortsett langs Hrútafjörður til dere kommer frem til overnattingsstedet.

Kjørelengde ca. 350 km. Overnatting: Hrútafjördur-området

Dag 6 – Skagafjördur – Glaumbær – Akureyri

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Flotte Islandshester © Din Islandsreise
Høydepunkter:

I dag kjører dere videre mot Akureyri, gjennom Skagafjörður, regionen som er kjent for hesteavl. Her vil dere få se mange sjarmerende Islandshester på beite ute på jordene og mange av gårdene dere passerer tilbyr ridning på Islandshest.

Like før dere kommer til landsbyen Varmahlíð, kan dere gjøre et stopp ved Víðimýri kirke, en liten tradisjonell torvkirke bygget i 1834. Besøk det historiske museet Glaumbær som er en vakkert restaurert torvgård, en av de få som er blitt tatt vare på på Island. Her vil dere få innblikk i islendingenes leve- og byggemåte i forrige århundre.

Hvis tiden tillater kan dere kjøre rundt halvøyen Tröllaskagi med sitt flotte fjellandskap. Gjør et stopp i det prisbelønnede badeanlegget i Hofsós. Anlegget ligger i en skråning med fantastisk havutsikt.

Kjør nå til Nord-Islands sjarmerende hovedstad Akureyri. Ta en titt på den spesielle botaniske hagen og den flotte moderne kirken. Prøv byens utendørs svømmebasseng eller slapp av på en kafé eller restaurant.

Kjørelengde ca. 230 km. Overnatting: Akureyri-området

Dag 7 – Myvatn – Godafoss – Skútustadir – Dimmuborgir

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Mystiske Dimmuborgir © Din Islandsreise

Første delen av dagen kan dere tilbringe i Akureyri, Nord-Islands hovedstad. Ta en titt på den spesielle botaniske hagen og den flotte moderne kirken. Prøv byens svømmebasseng eller slapp av på en kafé eller restaurant.

På veien til Mývatn bør dere stoppe ved den vakre fossen Goðafoss, "Gudenes foss". Dere fortsetter til de imponerende naturfenomenene ved Mývatn-området. Myvatn er et av Islands mest berømte områder på grunn av blant annet den vulkanske aktiviteten og det fantastiske fuglelivet.

Gjør et stopp ved Skútustadir, hvor dere kan se store gressbevokste pseudokratre. Turen går videre til de hemmelighetsfulle og magiske lavaformasjonene; Dimmuborgir, hvor det finnes mange fine turstier hvor dere kan vandre gjennom imponerende lavalabyrinter. Besøk det geotermiske området Námaskard med store boblende og dampende gjørmehull.

Kjørelengde ca. 120 km. Overnatting: Mývatn-området

Dag 8 – Myvatn – Krafla – Leirhnjúkur

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev Krafla på Island © Din Islandsreise
Høydepunkter:
Valgfrie aktiviteter:

I dag skal dere bruke hele dagen til å utforske de imponerende naturfenomenene ved Mývatnsområdet. Mývatn er et av Islands mest berømte områder på grunn av blant annet den vulkanske aktiviteten og det fantastiske fuglelivet.

Start med å kjøre til det geotermiske området Námaskard med store boblende og dampende gjørmehull. Fortsett til vulkanen Krafla med krateret Leirhnjúkur. Det tar ca. to timer å gå opp til Leirhnjúkur. På toppen vil dere se et lite geotermisk område og krater omgitt av svarte lavamarker. Området ble dannet ved vulkanutbrudd som fant sted fra 1975 til 1984. Ta med dere badetøy og besøk det naturlige geotermiske badet Jardbödin (nordlandets Blå Lagune).

Kjørelengde ca. 50 km. Overnatting: Mývatn-området

Dag 9 – Húsavík – Ásbyrgi – Dettifoss – Egilsstadir

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev Dettifoss på Island © Din Islandsreise

Start dagen med å kjøre til den sjarmerende fiskerlandsbyen Húsavík. Fra Húsavík er det mulig å dra på hvalsafari. Fortsett deretter langs pittoreske kysten på Tjörnes. Dersom værforholdene er gode, kan dere gjøre et lite stopp ytterst på neset for å nyte utsikten og se på sjøfuglene.

Neste stopp er Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft med imponerende fjellvegger og frodig vegetasjon. Et perfekt sted for en flott spasertur. Kjør videre til Dettifoss som er Europas mektigste foss. Dettifoss høres fra flere kilometers avstand og vi kjenner hvordan jorden skjelver under det kraftige brevannet.

Dere fortsetter gjennom det månelignende landskapet på høylandet i Mödrudalsöræfi. Underveis er det avkjøring til gården Mödrudalur som er den høyest beliggende bebyggelsen på Island (460 m). Bonden på Mödrudalur har bygget en liten kirke ved gården og hvor han også har malt altertavlen selv. Ved gården finnes det en kafé; Fjallakaffi, som er et kjærkomment stopp for mange.

Kjør videre mot handelsbyen Egilsstadir. Ved Egilsstadir ligger den store og smale innsjøen Lagarfljót.

Kjørelengde ca. 340 km. Overnatting: Egilsstaðir-området

Dag 10 – Østfjordene – Djúpivogur - Höfn

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev Dettifoss på Island © Din Islandsreise

I dag fortsetter dere østover gjennom de vakre og fargerike Østfjordene Her passerer dere mange små og koselige fiskelandsbyer omringet av fargerike stupbratte fjell. Her er noe av landets eldste landskap, minst 16 millioner år gammelt.

I Reydarfjördur kan dere besøke et lite historisk museum som handler om andre verdenskrig. Kjør nå til Fáskrúdsfjördur som var en base for franske fiskere i siste halvdel av 1800-tallet. På det meste var det omkring 5.000 franskmenn som hadde sitt levebrød på Fáskrúdsfjördur. Her hadde de sitt eget sykehus, kapell og kirkegård.

Besøk Petras steinsamling i Stöðvarfjörður, som er en av de mest komplette samlinger av islandske mineraler. På veien videre kan dere gjøre et stopp i de små sjarmerende fiskelandsbyene Djúpivogur og Breiddalsvik.

Underveis er det også flere fine steder å stoppe for gå en liten tur. På Østlandet kan man finne mange fine steiner og kristaller, som f.eks. jaspis. Stopp ved fyrtårnet ved Hvalnesskridur hvor dere får en fantastisk utsikt. I Höfn kan dere smake på den deilige islandske hummeren som den lille fiskelandsbyen er kjent for.

Kjørelengde ca. 270 km. Overnatting: Höfn-området

Dag 11 – Vatnajökull – Jökulsárlón – Skaftafell

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island_Opplev Breidarmerkurlon på bilferie med Din Islandsreise © Din Islandsreise

I dag passerer dere Europas største isbre; Vatnajökull som dekker ca. 8% av Island. Anbefaler at dere stopper ved en av de mest spektakulære severdighetene på Island, isbrelagunen; Jökulsárlón, der enorme isfjell i forskjellig former og størrelser løsner fra isbreen og driver ned mot havet utenfor. Her har dere mulighet for en kort båttur med amfibiebåt hvor dere seiler mellom disse flytende isfjellene.

Gjør et stopp i den fredede nasjonalparken Skaftafell, en oase omgitt av isbreer og svart sand. Skaftafell er blant de mest naturvakre områdene på Island og etter islandsk standard et frodig sted, med forholdsvis store trær og mange blomstrende vekster. Her er det mange fantastiske vandremuligheter med flere fine turstier blant annet turen opp til den vakre fossen; Svartifoss. Nasjonalparken Skaftafell er også det ideelle stedet for guidede isbreturer eller isklatring.

Dere kjører videre over Skeidarársandur som er en enorm svart sandørken av lava og aske. På strekningen kjører dere over flere broer over de mange isbreelvene. Ved tidligere vulkanutbrudd er mange av disse broene blitt ødelagt på grunn av storflommer og oversvømmelser.

Dere skal gjennom landsbyen Kirkjubæjarklaustur og videre over det vakre lavafeltet Eldhraun som stammer fra det enorme vulkanutbruddet fra vulkanen Laki i 1783. Lavastrømmen ødela store jordbruksområder og gårder i området, og etter fulgte den verste hungersnød som har herjet Island. Dagen avsluttes med å kjøre gjennom og de imponerende svarte sandområdene på Mýrdalssandur.

Kjørelengde ca. 280 km. Overnatting: Vik-området

Dag 12 – Reynisfjara – Skógarfoss – Seljalandsfoss

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev Dyrholey på Island © Din Islandsreise

Start dagen med å kjøre ned til Reynisfjara, en svart sandstrand kjent for flotte basaltsøyler. Like utenfor stranden kan dere se høye og spisse steinformasjoner som stiger opp av havet ved Reynisdranga.

Dere passerer Islands sørligste punkt; Dyrhólaey som er en 120 meter høy halvøy, kjent for sitt yrende fugleliv med blant annet lundefugl.

Reisen går videre langs sørkysten hvor dere vil passere to spektakulære fosser: Skógarfoss og Seljalandsfoss. Det som er mest fascinerende med Seljalandsfoss er at det er mulig å oppleve fossen fra baksiden. Vannet renner utenfor en fjellklippe slik at det er mulig å gå på en sti bak fossen. På Skógar er det et folkemuseum som gir innsyn i livet på Island før i tiden.

Hvis dere ønsker en deilig og annerledes badeopplevelse kan dere ta en tur til naturbadet Seljavallalaug i nærheten av Eyjafjallajökull. Kjør nå mot Hella hvor dere skal overnatte.

Hvis dere ønsker å besøke den lille vulkanrammete øyen Vestmannaeyjar, er det mulig å legge inn en ekstra dag i Hella området før dere fortsetter og avslutter rundreisen i Reykjavik.

Kjørelengde ca.120 km. Overnatting: Hella-området

Dag 13 – Geysir – Gullfoss – Thingvellir

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise_Opplev kjente Geysir på Island © Din Islandsreise
Valgfrie aktiviteter:

I dag skal dere besøke noen av de mest interessante og berømte severdighetene på Island. Dere kjører gjennom den lille landsbyen Flúðir hvor dere finner den eksotiske og bortgjemte Secret Lagoon.

På veien videre passerer dere Islands første biskopsseter; Skálholt. Stedet var i mange hundre år et av de viktigste stedene på Isand, og var blant annet senter for utdanning på Island.

Videre går turen til det berømte geotermiske området ved Geysir hvor dere kan vandre blant kokende leirpøler og dampende kilder. Geysir sprutet tidligere varmt vann nesten 30 meter opp, men er nå inaktiv. Strokkur som er like ved, er Islands mest aktive geysir. Denne spruter opp kokende vann opptil 25 meters høyde, ca. hvert 8. minutt.

Dere kjører nå til den majestetiske fossen Gullfoss som er kanskje den vakreste fossen på Island. På Gullfosskaffi har dere muligheten å smake på den deilige islandske kjøttsuppen. Anbefales!

Hvis dere ønsker en deilig dupp i geotermiske omgivelser kan dere kjøre innom det lille tettstedet Laugarvatn. Her vil dere få en fantastisk badeopplevelse i Fontana Bad og Spa. Stedet er kjent for sin naturlige varme kilde og sauna som opprinnelig ble bygget i 1920. I dag finnes der et nytt og moderne badeanlegg; Fontana Bad og Spa som er bygget over en naturlig varm kilde og har tørr sauna og flere ”heitur pottur” med varierende temperatur.

Kjør videre til nasjonalparken og det historiske stedet Thingvellir. Thingvellir er på Unescos verdensarvliste og blir ansett for å være et av verdens geologiske underverker. Her stiftet islendingene verden første Allting i år 930. Ta en spasertur gjennom det storslåtte juvet Allmannagjá hvor dere kan se sprekken mellom den nordamerikanske og europeiske kontinentalplaten. Sprekken utvider seg for hvert år og den nærmest deler Island i to. Fortsett nå over Mosfellsheiði mot Reykjavík.

Kjørelengde ca. 220 km. Overnatting: Reykjavík-området

Dag 14 – Avlevering av leiebil – Avreise

BILFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island med Din Islandsreise © Din Islandsreise
Valgfrie aktiviteter:

Kjør til Keflavík flyplass.
Avlevering av leiebilen.
Avgang fra Island.
Ankomst Norge.

Det er mulig å booke en ekstra natt i Reykjavik, Islands levende hovedstad.

Kjørelengde ca. 50 km.

Priser: Komplett bilferie rundt Island

Pris fra kr. 18.475.-

Prisen gjelder per person når to fullt betalende deler overnatting og leiebil.
Tillegg for enkeltrom fra kr. 5.200.- for 13 netter.

Det er mulig å utvide denne turen med en ekstra dag i Reykjavik.
Pris fra kr. 1.850.- per pers. i dobbeltrom.
Pris fra kr. 1.240.- per pers. i enkeltrom.

Prisen gjelder for flyavganger fra Oslo.
Vil tilbyr tilslutningsbilletter fra hele Norge.

Prisen er "fra pris" og er basert på enkel overnatting (Budget overnatting), lave flypriser og leiebil i bilgruppe E. Vi tar forbehold om at det er ledig overnatting og flyseter i denne prisklassen. Pristillegg kan forekomme ved begrenset overnattings- og flykapasitet. Avbestillings- og reiseforsikring er ikke inkludert i prisen. Din Islandsreise anbefaler alle å ha slik forsikring.

Din Islandsreise tar forbeholdt om feil i priser og utregninger. Ytterligere tar vi forbehold om prisendringer som skyldes endringer i valutakurs, justeringer hos samarbeidspartnere, skatter og avgifter samt andre uforutsigbare endringer. Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereiser). Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon. Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene. Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg som kunde eller oss som mottaker. Administrasjonsgebyr kr. 79.- per bestilling.

Sesonger på bilferiepakkene:
Lavsesong: 01.04.-30.04. og 01.10.-30.10.
Skuldersesong: 01.05.-15.05. og 16.09.-30.09.
Høysesong: 16.05.-30.09.

Kontakt oss for tilgjengelighet og priser

 

Overnatting: Komplett bilferie rundt Island

1. Budget overnatting / Overnatting hvor dere deler dusj og wc med andre gjester.
2. Comfort overnatting / Overnatting med privat dusj og wc.

På bilferiepakkene våre tilbyr vi to typer overnatting; Budget overnatting og Comfort overnatting. Prisen som er oppgitt på nettsiden vår er Budget overnatting. Mot et tillegg i prisen er det mulig å bestille Comfort overnatting.

Når vi organiserer bilferien vil vi alltid booke den beste tilgjengelige overnattingen i den prisklassen dere ønsker. Vårt mål er at dere skal oppleve turen både komfortabel og hyggelig. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, bondegårder og gjestehus. Dere skal være sikre på å få en varm velkomst og et hyggelig opphold på alle de alternativene vi tilbyr.

På grunn av svært høy etterspørsel i løpet av sommeren og begrenset overnattingskapasitet i enkelte distrikter, kan vi ikke alltid garantere tilgjengelighet. Under slike omstendigheter vil vi skaffe overnatting av lik standard i nærmeste tilgjengelige område. Vi anbefaler på det sterkeste å booke i god tid i forveien.

Etter at vi har mottatt deres bestilling vil vi begynne med å organisere overnattingen. Når vi har fått all overnattingen bekreftet vil dere få detaljerte opplysninger om det som er blitt reservert for dere. Dette sendes ut sammen med andre reisedokumenter, senest 15 dager før avreise. Hvis dere ønsker opplysninger om overnattingen før, kan dere gjerne kontakte oss.

Her under vil dere se eksempler på overnatting vi benytter oss av. Vær oppmerksom på at den overnattingen som vises er kun eksempler på type overnattinger; Budget og Comfort overnatting.

Budget overnatting

OVERNATTING I REYKJAVIK_Overnatting i Reykjavik på bilferie på Island © Din Islandsreise.noOVERNATTING I REYKJAVIK_Overnatting i Reykjavik på bilferie på Island © Din Islandsreise.noOVERNATTING I REYKJAVIK_Overnatting i Reykjavik på bilferie på Island © Din Islandsreise.no

Overnatting Bilferie Budget

Snorri's Guesthouse er et eksempel på Budget overnatting i Reykjavik. Dette er et vennlig familieeid gjestehus i Reykjavik, beliggende bare noen minutter fra de viktigste handlegatene i byens sentrum. I nærheten av gjestehuset er byens eldste innendørs svømmehall med dampbad og utendørs boblebad. Gratis trådløs internettilgang i lobbyen. Gratis parkering utenfor gjestehuset. Snorri's Guesthouse

OVERNATTING PÅ ISLAND_Overnatting på Island på bilferie på Island © Din Islandsreise.noOVERNATTING PÅ ISLAND_Overnatting på Island på bilferie på Island © Din Islandsreise.noOVERNATTING PÅ ISLAND_Overnatting på Island på bilferie på Island © Din Islandsreise.no

Overnatting Bilferie Budget

Hotel Edda Skogar er et eksempel på Budget overnatting på Sør-Island. Hotellet ligger like ved Skógarfoss og Skógarmuseum. Hotellet har 34 rom både med og uten bad, det er gratis parkering og trådløs internett tilkobling i lobbyområdet. I området rundt Skógar er det muligheter for mange aktiviteter. I nærheten av Hótel Edda er Eyjafjalla"jökull" isbre, svarte strender og Dyrhólaey halvøy som er landets sørligste odde. Ved hotellet finnes svømmebasseng og det er mulig å være med på ridtur på en Islandshest. Hotel Edda Skógar

Comfort overnatting

OVERNATTING I REYKJAVIK_Overnatting i Reykjavik på bilferie på Island_Hotel Klettur © Din Islandsreise.noOVERNATTING I REYKJAVIK_Overnatting i Reykjavik på bilferie på Island_Hotel Klettur © Din Islandsreise.noOVERNATTING I REYKJAVIK_Overnatting i Reykjavik på bilferie på Island_Hotel Klettur © Din Islandsreise.noOVERNATTING I REYKJAVIK_Overnatting i Reykjavik på bilferie på Island_Hotel Klettur © Din Islandsreise.no

Overnatting Bilferie Comfort

Hotel Klettur er et eksempel på Comfort overnatting i Reykjavik. Hotellet er et vakkert 3-stjerners hotell som ligger like ved siden av Reykjaviks største handlegate, Laugavegur. Hotellet har 86 lyst dekorerte og moderne rom med gratis internettilgang, kjøleskap, telefon, satellitt-TV (flatskjerm) og eget bad med dusj. Frokostbuffé serveres hver morgen i spisesalen. Flere butikker, restauranter og kafeer ligger i området rundt. Gratis offentlig parkering er tilgjengelig i området. Hotel Klettur

OVERNATTING PÅ ISLAND_Overnatting på Island på bilferie på Island © Din Islandsreise.noOVERNATTING PÅ ISLAND_Overnatting på Island på bilferie på Island © Din Islandsreise.noOVERNATTING PÅ ISLAND_Overnatting på Island på bilferie på Island © Din Islandsreise.no

Overnatting Bilferie Comfort

Hotel Edda Akureyri er et eksempel på Comfort overnatting på Akureyri. Hotellet har en perfekt beliggenhet nær sentrum av Akureyri. Flere butikker, restauranter og kafeer ligger i området rundt. Ved siden av hotellet ligger den flotte botaniske hagen og et utendørs geotermisk badeanlegg. Hotel Edda tilbyr 120 rom med privat bad. Frokostbuffé serveres hver morgen i spisesalen og på kvelden tilbys middagsbuffé. Gratis offentlig parkering er tilgjengelig i området. Hotel Edda Akureyri

Leiebil på Island etter eget valg

“Fra” prisen på bilferiepakkene våre tar utgangspunkt i leiebilgruppe Z, Toyota Aygo eller lignende. Mot et tillegg i prisen er det mulig å oppgradere leiebilen til en annen gruppe. Det er kun leiebilgruppe som kan bestilles, ikke bilmerke/modell. Planlegg hvilken veier dere skal kjøre på Islandsturen og bestill leiebil i.h.t. det. Hvis dere skal kjøre Ringveien / Riksvei 1 som går rundt hele Island, trenger dere ikke en firehjulstrekker. Men hvis dere planlegger å kjøre inn i det islandske høylandet kreves en bilgruppe som er godkjent for kjøring på disse veiene. Se grupper og bilmerker under. Les mer om Leiebil på Island

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe Z

Toyota Aygo eller lignende

3 dører

Manuelt gir

4 personer

1 koffert

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe A & Y

Toyota Yaris eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

2 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe B og B2

Toyota Auris eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

4 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe T & T1

Toyota Auris Station eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

4 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe C & N

Toyota Avensis Sedan eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

3 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe E & P

Skoda Octavia Staion eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

4 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe F

Toyota Rav eller lignende

5 dører

Manuelt og automatgir

5 personer

3 kofferter

Kan kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe I

Toyota Land Cruiser eller lignende

5 dører

Automatgir

5 personer

5 kofferter

Kan kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe H

Toyota Land Cruiser eller lignende

5 dører

Automatgir

7 personer

2 kofferter

Kan kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe Q

Ford Transit eller lignende

5 dører

Manuelt gir

9 personer

5 kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

BILFERIE PÅ ISLAND_Leiebil på bilferie på Island © Din Islandsreise

Bilgruppe D

Ford Transit eller lignende

5 dører

Manuelt gir

9 personer

9 små kofferter

Kan ikke kjøre inn i høylandet

Tips om bilferien på Island

Skal dere på bilferie på Island? Få med dere disse tipsene om bilferien. Flere og flere turister som ferierer på Island velger å kjøre rundt øya på egenhånd. Det er en enkel og fin måte å bli kjent med Island på. I eget tempo kan dere nyte den fantastiske naturen landet har å by på. Det gir en frihet å kunne stoppe når det passer dere, og kunne bruke tid på det dere synes er interessant.

Å kjøre bil på Island er normalt sett ikke noe problem for sjåfører som er vant til norske forhold. Kjørereglene er i hovedtrekk de samme og standarden på veiene er stort sett bra. Det skal kjøres med kjørelys hele døgnet, det er påbudt med bilbelte og promillekjøring er strengt forbudt.

Selv om store deler av Island er ubebodd av naturlige årsaker finnes det et velutbygd veinett. Riksvei 1, eller Ringveien som den også blir kalt, går rundt hele Island. Den er litt over 1.300 km lang og er for det aller meste asfaltert slik at den kan kjøres med alle bilgrupper.

Vær forsiktig på overgangen fra asfaltert vei til grusvei, og senk hastigheten. Mange utenlandske bilførere, som er uvante islandske veiforhold, har dessverre kjørt ut av veien, eller havnet i feil kjørefelt ved disse overgangene. På grusveiene er det ofte løst topplag som lett kan forårsake at bilen sklir og at føreren mister kontroll. Denne løse grusen kan også lage steinsprut som lett knuser frontruten. Mer informasjon om å Kjøre bil på Island

Fartsgrenser Trafikkpolitiet på Island er svært strenge når det gjelder fartsgrenser. De er ivrige å måle farten og ilegger høye fartsbøter. Fartsgrensen på islandske veier er: 90 km i timen på asfaltert vei, 80 km i timen på grusveier og 30-50 km i timen i landsbyer og tettbygde strøk. 

Planlegging av bilferien på Island Det er viktig ad dere planlegger hvilken veier dere ønsker å kjøre på Islandsturen. Kontroller at den bilgruppe dere har leid kan kjøre de veiene. I tillegg til Riksvei 1 finnes det en del mindre grusbelagte veier og fjellveier som krever firehjulstrekkere.

Høyfjellet på Island Hvis dere planlegger en tur inn i høylandet, er firehjulstrekkere obligatorisk for at bilforsikringen skal gjelde. Fleste veiene på høylandet er stengt frem til midten av juni eller senere, avhengig av værforhold. De stenges igjen senest i midten av september. Det finnes flere høyfjellsruter for eksempel Sprengisandur, Askja Fjallabaksleið m.m. Kjøringen på disse strekningene kan til tider være svært krevende. Det er ofte dårlige grusveier, og en del store elver som skal krysses. Kaldidalur, Kjölur, og Landmannalaugar er høylandsveier som er mindre krevende men krever også firehjulstrekkere.

Vis varsomhet på høyfjellet og ta aldri noen sjanser. Forbered dere godt og skaff dere informasjon om veiforholdene, og et detaljert veikart. Flere kjøretøy i lag er å anbefale. Mer informasjon om Islandske veier

Ikke ødelegg den islandske naturen Kjør ikke utenfor veier eller stier. Motorkjøretøy kan etterlate spor i naturen som blir værende i generasjoner. Kjøring utenfor veier er strengt forbudt og straffes med store bøter.

Overnatting på bilferien på Island De som skal på bilferie og som skal bo forskjellige steder på Island, vil motta en overnattingsliste med beskrivelse av stedet, beliggenhet, veibeskrivelse og GPS-koordinater. Vær obs på at på Island kan samme stedsnavn finnes flere steder på landet. Vær også klar over at postnummeret til overnattingen ikke nødvendig  indikerer beliggenheten. Det kan tilhøre nærmeste tettsted. Gjør dere derfor kjent med all overnattingen på forhånd og sammenlign GPS’en med et detaljert veikart. Da slipper dere å kjøre forbi overnattingsstedet, for så å måtte kjøre tilbake for å finne den riktige avkjøringen.

Klær for bilferien på Island Været på Island kan sammenlignes med været i Kyst-Norge, men det skifter raskere og er generelt noe kaldere. Det regner og blåser ofte, og været kan til tider føles “surt”. På Islandsreisen har den rette påkledningen stor betydning ettersom man på en og samme dag kan oppleve både intens varme i solen, og en ubehagelig kulde i skyggen. Uavhengig av årstiden anbefaler vi å ta med regn- og vindtett yttertøy og behagelige tursko. Å kle seg lag på lag er veldig bra, da man på en enkel og kjapp måte kan regulere temperaturen ved å ta av og på ekstra lag. Ta med ullundertøy, flis- eller ullgenser, behagelige fritidsklær, lue, votter og skjerf. Vi anbefaler også å ta med badetøy, håndkle, solbriller og solkrem. Værvarsel for Island

Andre ser også på

BilFERIE PÅ ISLAND_Komplett bilferie rundt Island_Vakre Islandshester

Bilferien Rundreise Komplett er en feriepakke hvor dere kjører rundt hele Island inkludert...

BilFERIE PÅ ISLAND_Klassisk bilferie rundt Island_Dame nyter den islandske naturen © Din Islandsreise

På denne Klassiske bilferien rundt Island kjører dere rundt hele øyen på 10 dager. Underveis vil...

BILFERIE PÅ ISLAND_Kjør Selv ferie på Island_Vakre Godafoss © Din Islandsreise

På denne Kjør selv ferien rundt Island kjører dere med leiebil rundt hele øyen og vil på kun en...

Bilferie på Island - Sør-, Vest- og høylandet © Din Islandsreise

Bilferien Sør- Vest- og høylandet på Island byr på store naturopplevelser som inkluderer...

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur